ЦЕНЕТ

ЦЕНЕТ је регистровано удружење из области архитектуре, културе, уметности и образовања. Бавимо се суперпрецизном израдом умањених модела манастира и других историјски значајних грађевина, као и пројектовањем и изградњом такозваних мини паркова. Ми смо и један од свега неколико европских студија који су у овој комплексној делатности достигли светски врх, а у појединим аспектима смо и превазишли важеће стандарде. Наш тим је сачињен од врсних архитеката, програмера, вајара и сликара и искусних занатлија различитих специјалности.

Наша амбиција

На добром смо путу да остваримо своју примарну амбицију: да спектакуларно верним тродимензионалним моделима свих српских највреднијих манастира истичемо и штитимо истину о њиховој величанствености и пореклу и пред светом и у нашој сопственој средини.

Наши манастири

Вести

У Крушевцу обележена 631. годишњица битке на Косову

3 jula, 2020|0 Comments

На тргу Костурница, откривен је монументални, осам метара висок споменик деспоту Стефану Лазаревићу, сину кнеза Лазара. Autor spomenika je Boris Stajkovac, a u njegovom timu bili su i vajari Ranko Ђanković i Ivan Ranković. Stajkovac [...]

Квалитет и иновације

4 novembra, 2019|0 Comments

Izrada ovakvih remek dela koji će posmatraču pružiti neverovatnu čaroliju nije jeftina, jer angažuje stručnjake, umetnike i zanatlije  različitih specijalnosti i, osim korišćenja najmodernijih tehnologija, mašina i materijala, zahteva i desetine ili stotine časova strpljivog ručnog rada.

Паркoви Cрпских манастира

4 novembra, 2019|0 Comments

Фотографије готових модела манастира првог оваквог парка у Србији, који је на Видовдан ове године отворен на брду Багдала захваљујући сарадњи нашег удружења и Града Крушевца, сведоче о врхунском, светском квалитету наших минијатура.